Київрада закликає Порошенка й ВР не дозволити вибори на Донбасі

Четвер, 7 липня 2016, 12:49

Київська міська рада звернеться до президента Петра Порошенка та Верховної Ради щодо недопущення проведення виборів на окупованих територіях Донбасу.

За відповідне рішення проголосували 77 депутатів Київради, повідомляє "Укрінформу".

"Сьогодні особливо гостро стоїть загроза проведення виборів на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, а також внесення змін до Конституції України з надання особливого статусу для окремих регіонів Донецької і Луганської областей", – сказав голова фракції "Самопоміч" в Київраді Сергій Гусовський.

"У зв'язку з цим ми, представники територіальної громади міста Києва, хочемо висловити свою позицію, а саме: на території, яка перебуває наразі під окупацією, не може бути проведено жодних виборів, в тому числі виборів до органів місцевого самоврядування", – додав він.

За словами Гусовського, не існує жодного сумніву в тому, що під час окупації у виборах переможуть виключно представники терористичних організацій так званих "ДНР" і "ЛНР".

Він висловив думку, що вибори на Донбасі – це визнання перед всім світом, що в Україні має місце внутрішній конфлікт, а не агресія зі сторони Російської Федерації.

"Закликаємо президента та депутатів Верховної Ради за жодних обставин не проводити вибори на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, допоки Україна не відновить повний контроль над цими територіями і кордонами", – сказав Гусовський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування