Гриневич просить про зовнішню перевірку щодо аудиту від Міносвіти

Четвер, 7 липня 2016, 13:32

Міністр освіти й науки Лілія Гриневич закликає Державну фінансову інспекцію призначити зовнішню перевірку якості аудиту центрів оцінювання якості освіти, проведеного представниками Міносвіти.

Про це вона написала у Facebook.

Гриневич зазначила, що аналіз нормативно-правової бази засвідчив, що аудит, який провів сектор внутрішнього аудиту Міносвіти й вказав на низку "начебто фінансово-економічних порушень" у регіональних центрах оцінювання якості освіти, був законним.

Міністр також нагадала, що рішення про перевірку Міносвіти приймало на підставі вимоги Генеральної прокуратури, а за законодавством органи державної влади зобов’язані виконувати законні вимоги та процесуальні рішення прокурора.

Вона додала, що за результатами аудиту директори центрів надали свої заперечення.

"Численні заперечення та звернення регіональних центрів оцінювання якості освіти, зокрема щодо некоректності процедур перевірки, а також недостовірного висвітлення фактів та некомпетентності висновків аудиту свідчить про те, що результати аудиту є сумнівними", – написала Гриневич.

"Саме тому, відповідно до законодавства, ми вирішили звернутися до Державної фінансової інспекції щодо призначення зовнішньої перевірки якості проведеного аудиту", – повідомила вона.

"Також будемо звертатися до Генеральної прокуратури (процесуального керівника), яка розслідує цю справу, щодо необхідності проведення судово-економічної експертизи у зв’язку із сумнівною якістю перевірки сектору внутрішнього аудиту Міносвіти", – додала міністр.

Як відомо, екс-директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука, який очолював цю установу у 2006-2011-му й 2014-2015 роках, звинувачують у корупції й привласненні бюджетних коштів.

Він свою провину заперечує.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування