Порошенко у Варшаві проведе зустріч з "великою п'ятіркою"

Четвер, 7 липня 2016, 14:38

Президент України Петро Порошенко має намір провести у Варшаві зустріч з лідерами Італії, Великобританії, Франції, Німеччини та США на саміті НАТО для координації забезпечення виконання Росією Мінських домовленостей.

Про це він заявив під час прес-конференції у Києві за підсумками зустрічі із держсекретарем США Джоном Керрі.

"В рамках цьо саміту відбудеться дві надзвичайні поді. Перше, це засідання комісії Україна-НАТО на найвищому рівні. Друге, це зустріч в унікальному форматі, країн великої п'ятірки, так само як ми зустрічалися у Вельсі в 2014 році. Передбачено достатньо часу, щоб ми в цьому форматі з лідерами країн великої п'ятырки обговорили питання безпеки і питання реформ в Україні", - сказав Порошенко.  

Він також наголосив, що Україна "продовжує наполягати на започаткуванні міжнародного механізму де окупації Криму".    

Порошенко наголосив, що переговори з Керрі буди плідними.

"Це факт високої довіри, яку надають США і свідчення ефективної координації, яку ми досягли між Києвом і Вашингтоном", - сказав він про зустріч.

"Сьогоднішні плідні переговори свідчать про глибоке змістовне наповнення україно-американського стратегічного партнерства від нашої співпраці у сфері реформ до спільної протидії у сфері безпеки", - сказав він.

Порошенко вибачився, що прес-конференція почалася на годину пізніше, наголосивши, що це свідчить про "великий порядок денний" у стосунках двох держав.

Як відомо, саміт НАТО у Варшаві повинен пройти з 8 по 9 липня. Відомо, що президенти України і США Петро Порошенко і Барак Обама проведуть зустріч в рамках саміту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News