Ар'єв підозрює, що російське лоббі в ПАРЄ використовує гроші

Четвер, 7 липня 2016, 14:58

В Парламентській асамблеї Ради Європи почалася серйозна робота російських лобістів.

Про це в четвер у коментарі  журналістам у парламенті сказав голова постійної делегації ВР у ПАРЄ Володимир Ар’єв, інформує прес-служба БПП.

"Остання сесія ПАРЄ відзначилася доволі негативними тенденціями стосовно ставлення координуючого органу Асамблеї, такого як Бюро, до питання відновлення повноважень російської делегації. Очевидно, почалася серйозна робота російських лобістів", – зазначив він.

"При чому вся Асамблея в дискусії щодо повернення Росії переважно виступає проти. Координуючі ж органи, такі як частина голів делегацій, голови політичних груп, раптом починають змінювати свою позицію,  що наводить мене на думку, що керівництво Асамблеї  вступило в переговори з ними не лише на ідеологічній основі…", – Ар'єв.

"Те, що обіцяв віце-президент ПАРЄ, коли обирався, і те, що він робить зараз – різниться… Українська делегація доволі жорстко ставиться до будь-яких проявів повернути російську делегацію без виконання резолюції, яка була раніше прийнята Асамблеєю", – зазначив парламентар.

На думку Ар'єва, якщо все таки так станеться, то це буде "початком кінця Асамблеї".

"Вона втратить довіру та спроможність радити щось іншим… Адже поради організації, яка не поважає власні принципи, нікому не потрібні і вони будуть просто ігноруватися", – наголосив народний депутат.

"Ми зараз зосереджуємо свої зусилля на аргументах і переконаннях… Купувати, на відміну від наших російських колег, нікого не будемо", – резюмував Ар'єв.

Як повідомлялося, Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи (керівний орган асамблеї) 24 липня ухвалило декларацію про спільні цінності з РФ і про необхідність руху назустріч.

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що початок діалогу з Держдумою Російської Федерації і плани повернення РФ в ПАРЄ є прямим заохоченням агресора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування