Порошенко похвалився арештами чиновників, згадав і про Онищенка

Четвер, 7 липня 2016, 15:28

Президент Петро Порошенко заявляє, що нові антикорупційні органи почали плідну роботу з іншими правоохоронними відомствами, про що свідчать нещодавні затримання.

Про це він заявив під час прес-конференції у Києві за підсумками зустрічі із держсекретарем США Джоном Керрі.

"Нам вдалося з нуля розгорнути нову систему антикорупційних органів і не лише забезпечити законодавчо їх функціонування, але сьогодні ми бачимо ефективну взаємодію Антикорупційного бюро, САП, Генпрокуратури і нового генерального прокурора, СБУ і нової поліції", - сказав він.

"Це вже приносить відповідні результати. Ви бачите, скільки у нас потужних кроків було зроблено за останні десять днів, починаючи із затримки прокурорських працівників, перших заступників губернатора, чиновників уряду і ефективної дії парламенту, який надав декілька днів тому згоду на притягнення до відповідальності народного депутата", - сказав він.

Як відомо, у вівторок Рада дала згоду на притягнення до відповідальності, затримання та арешт нардепа Олександра Онищенка.

За даними слідства, Онищенко з поплічниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через "псевдобіржі", що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд гривень.

Керівниками злочинного угрупування крім самого депутата вважаються його матір Інесса Кадирова і бізнесмен Валерій Постний.

Сам Онищенко заперечує всі звинувачення на свою адресу і наразі перебуває за кордоном.  

Українська правда

  

  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News