Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захарова: народ Криму сам буде вирішувати, як жити

Четвер, 7 липня 2016, 15:45

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова відвідала анексований півострів Крим і заявила, що місцеві жителі "не потребують повторних референдумів".

Про це вона сказала на брифінгу в дитячому таборі "Артек" у четвер, повідомляє ТАСС.

 
facebook захарової

"Кримчани вже довели, що можуть у критично важливий для себе момент брати свою долю у власні руки, – сказала Захарова. – Їм для цього не потрібні ні світові лідери, ні нескінченні якісь порадники або аналітики. Це справа народу Криму – вирішувати, що їм робити і як їм жити".

У зв'язку з цим вона також заявила, що давати кримчанам будь-які поради, "навіть не приїжджаючи сюди, якось дивно".

Захарова у четвер відвідала "Міжнародний дитячий центр "Артек", де провела зарядку.

 
facebook захарової

Повідомляється, що з нею в Криму приїхала група з 15 іноземних журналістів, яка була сформована Асоціацією іноземних кореспондентів.

За її словами, "багато хто з них з радістю погодилися приїхати до Криму, але були і ті, хто зрадів запрошенню, але потім з різних причин відмовився, тому що не дозволяла редакційна політика".

Речник МЗС РФ заявила, що західні журналісти відмовляються від поїздок до Криму, "щоб не доводилося робити правдиві репортажі".

Як відомо, постановою Оболонського районного суду Києва накладено арешт на майно "Артеку", яке є об'єктом кримінально протиправних дій і речовим доказом у кримінальному провадженні, на загальну суму 242 228,7 тис грн.

Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання голови окупаційного уряду Криму Сергія Аксьонова, якому повідомлено підозру в кримінальному провадженні за фактом заволодіння та передачі у власність Росії майна, що належить державному підприємству України "Міжнародний дитячий центр "Артек".

Кримські пляжі цього літа, в основному, залишаються порожніми.

Як відомо, в лютому-березні 2014 року Росія анексувала Крим, ввівши на півострів свої війська в кількості, перевищував передбачене угодою про розміщення ЧФ РФ в Севастополі між Україною і РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування