Обама закликав лідерів НАТО та ЄС посилити підтримку України

П'ятниця, 8 липня 2016, 13:21

Президент США Барака Обама закликав НАТО та ЄС посилити підтримку України та бути послідовними у протистоянні агресії РФ.

Про це він написав у статті для The Financial Times, передає Європейська правда.

"Ми повинні поглибити співробітництво у сфері безпеки між НАТО і ЄС, збільшити підтримку для України, позаяк вона захищає свій суверенітет і територіальну цілісність. І навіть коли наші держави як і раніше відкриті для більш конструктивних відносин з Росією, ми повинні визнати, що санкції відносно Росії повинні зберігатися, поки Москва повністю не виконає свої зобов'язання в рамках Мінських угод", – відзначив президент США.

За словами Обами, у Варшаві на саміті Альянсу країни НАТО "повинні знову підтвердити рішучість… зобов'язання відповідно до 5 статті Північноатлантичного договору - захищати кожного союзника НАТО".

У статті Обама також звернува увагу на те, що за межами Альянсу НАТО має вжити більших зусиль для глобальної безпеки, особливо з боку південних рубежів Альянсу.

"НАТО повинен підсилити свої зусилля у кампанії по знищенню "Ісламської держави" у Сирії та Іраку, а також зробити більше, щоб допомогти ЄС по припиненню діяльності злочинних мереж, які експлуатують доведених до розпачу мігрантів (які перетинають Середземне та Егейське море)", – відзначив лідер США.

Раніше повідомлялося, президент України Петро Порошенко заявив, що під час саміту НАТО у Варшаві відбудеться зустріч у форматі "велика пʼятірка плюс Україна".

"Це будуть США, Німеччина, Франція, Італія і Британія", – відзначив Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...