Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд Кіпру запевнив у підтримці санкцій проти РФ

П'ятниця, 8 липня 2016, 14:26

Уряд Кіпру запевнив Україну в подальшій підтримці міжнародних зусиль з протидії агресії Росії проти України.

Про це спікер Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца заявила на брифінгу в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що уряд зробив це запевнення, незважаючи на прийняття парламентом Кіпру резолюції з пропозиціями відмінити санкції проти Москви.

"Ми отримали запевнення від кіпрської сторони, а саме від посольства Кіпру в Україні, МЗС Кіпру, що позиція уряду Кіпру є незмінною. Ми розраховуємо, що уряд Кіпру і надалі буде твердо стояти на позиції міжнародного права, поваги до Європейських цінностей і підтримувати міжнародні зусилля з метою протидії російської агресії проти нашої держави", – зазначила вона.

Беца також ще раз висловила розчарування рішенням місцевих депутатів.

"Ми б хотіли висловити розчарування рішенням, яке вчора було прийнято Республікою Кіпр, а саме резолюцією про скасування санкцій проти РФ. Сам факт прийняття викликає стурбованість, він свідчить про нехтування окремими політичними силами, кіпрськими депутатами, основоположних принципів міжнародного права і позиції Європейського союзу", – сказала Беца.

Як відомо, 7 липня Палата представників Кіпру прийняла резолюцію з пропозиціями відмінити санкції проти Росії. У МЗС України це засудили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування