Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Онищенка заявив, що у НАБУ "знищують адвокатуру" країни

Субота, 9 липня 2016, 11:49

Адвокат Андрій Циганков, у якого НАБУ провело обшук у справі Олександра Онищенка, продовжує відкидати звинувачення на свою адресу і заявив, що на наступному тижні має намір повернутися в Україну і "встати на захист адвокатури України", яку НАБУ своїми діями має намір "знищити".

Про це Циганков заявив у своєму Facebook.

Адвокат Онищенко заявив, що документи, опубліковані НАБУ, "свідчать про те, що дійсно в офісі, який я орендую, я планував отримувати послуги Інтернету".

"У договорі немає ні слова про оренду постійної ІР-адреси. Як і дивно те, що на договорі немає відбитка моєї адвокатської печатки. Тому я б хотів побачити оригінал цього документа і переконатися, що цей договір був підписаний мною. Я категорично заперечую, що маю відношення до конвертації грошових коштів і до їх перерахування з будь-яких рахунків і на будь-які рахунки фіктивних підприємств, ніколи не залучав до роботи в секторі фіктивного підприємництва будь-яких осіб на будь-які посади, не створював і не реєстрував установчі документи даних підприємств", - додав Циганков.

"Усвідомлюючи, що дана дія - театр абсурду від НАБУ - направлена на знищення адвокатури України, вважаю себе зобов'язаним в самий найближчий час, у перші робочі дні наступного тижня повернутися в Україну і встати на захист адвокатури України ... Вже завтра мною буде подано заяву в усі правоохоронні органи з метою реєстрації кримінального провадження на його підставі про втручання в діяльність адвоката і в роботу електронно-комунікаційних пристроїв, що використовуються адвокатом ", - заявив він.

Як відомо, 5 липня у справі нардепа Онищенка у двох офісах його адвокатів, зокрема і Циганкова, та за адресами проживання кількох адвокатів НАБУ проводило слідчі дії.

Згідно з інформацією НАБУ, адвокати Циганков, Копусь та Маковський "здійснювали реєстрацію фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності та супроводжували їх незаконну діяльність, спрямовану на конвертацію в готівку коштів, отриманих від реалізації природного газу, видобутого в межах спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

Сам Циганков висловив припущення, що кримінальне переслідування адвоката (Циганкова – ред) може посприяти наданню Онищенку політичного притулку в Європі і НАБУ це робить свідомо.

Також Циганков заявив, що планує подати позов до суду про захист честі, гідності та ділової репутації.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування