СБУ викрила групу, яка возила товари на окупований Донбас

Субота, 9 липня 2016, 15:43

СБУ викрила в зоні АТО організовану злочинну групу, що впродовж останніх двох років незаконно переправляла товарно-матеріальні цінності на тимчасово окуповані території.

Як повідомляє прес-центр СБУ, щомісячно ділки переправляли через лінію розмежування товарів на 20 мільйонів гривень.

Їх діяльність на території, що підконтрольна українській владі, прикривали окремі представники правоохоронних органів. Також зловмисники користувалися повною підтримкою терористів на тимчасово окупованих територіях.

Співробітники СБ України затримали одного з організаторів угруповання під час спроби перетнути лінію розмежування на КПВВ "Зайцеве".

У ході обшуків за місцями проживання та автомобілях зловмисників оперативники спецслужби спільно з Донецькою обласною прокуратурою вилучили 835 тисяч гривень та документи, що підтверджують їх протиправну діяльність. Зокрема документи свідчать про сталі зв’язки ділків з бойовиками.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Досудове слідство завершується, планується оголошення про підозру всім учасникам протиправної діяльності.

Також СБ України перевіряє інформацію про причетність зловмисників до сприяння або участі у незаконних збройних формуваннях.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News