Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд до вересня залишив під вартою "мукачівських стрільців"

Субота, 9 липня 2016, 18:51

Мукачівський міськрайонний суд продовжив термін тримання під вартою чотирьох підозрюваних у справі про стрілянину у Мукачевому на 60 діб. 

Як повідомляє Mukachevo.net, відповідне рішення ухвалено 9 липня. 

Усі підозрювані у справі про стрілянину 11 липня - Радіон Горбенко, Володимир Бурча, Роман Мунчак та Сергій Деяк - перебуватимуть під вартою до 6 вересня.

Чергове засідання у справі відбудеться 15 липня, воно буде підготовчим.

За повідомленням ЗМІ, захист затриманих бійців "Правого Сектору" подавав клопотання про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт для Володимира Бурчі та Радіона Горбенка.

Як повідомив адвокат бійців ПС Роман Бухтояров, клопотання про продовження тримання під вартою прокуратура мала подати згідно із законом за 5 днів до засідання, однак обвинувачення зробило це лише усно під час засідання.

Як відомо, 25 червня у Генеральній прокуратурі повідомили, що щодо 4 представників ДУК "Правий сектор", які у липні 2015 року  здійснили теракт у Мукачевому, 24 червня завершено досудове розслідування, обвинувальний акт направлено до суду

Підозрювані, окрім вказаного, упродовж 2014 – 2015 років у складі банди вчинили злочини на території Львівської та Закарпатської областей, у т.ч. - низку особливо тяжких та тяжких злочинів. 

Дії підозрюваних кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 121, ч. 2 ст. 125, ч. 2 ст. 129, ч. 2 ст. 194, ст. 257, ч.ч. 2, 3 ст. 258, ч.ч. 1, 2 ст. 263, ч. 1 ст. 279; ч. 4 ст. 345 КК України. 

За  вчинення особливо тяжких злочинів передбачена кримінальна відповідальність у вигляді довічного ув’язнення та позбавлення волі на строк до 15 років, з конфіскацією майна.

11 липня 2015 року у Мукачевому після зустрічі представників "Правого сектора" з депутатом Ради Михайлом Ланьо сталося збройне зіткнення, у якому також взяли участь правоохоронці. 

Як йшлося у статті "Української правди", причиною конфлікту, який у підсумку призвів до смерті людей та гучного скандалу, стали непрості стосунки народних депутатів Михайла Ланьо ("Партія "Відродження") та Віктора Балоги (позафракційний).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування