Порошенко і G5 починають думати, як змусити Мінські угоди працювати

Субота, 9 липня 2016, 20:56
Порошенко і G5 починають думати, як змусити Мінські угоди працювати
прес-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив про початок консультацій з іноземними партнерами для розробки "дорожньої карти" виконання Мінських угод.

"Ми чітко підкреслили, що з понеділка ми починаємо консультації зовнішньополітичних радників за участю міністра закордонних справ Павла Анатолійовича Клімкіна з розробки документу "дорожньої карти", де буде обговорюватися ситуація з компонентом безпеки", - сказав він на брифінгу у Варшаві в суботу.

За словами Порошенка, в розробці цього документа будуть брати участь всі країни G5 - США, Франція, Німеччина, Італія та Великобританія, він буде включати терміни виконання пунктів Мінської угоди.

Президент зазначив, що мова буде йти про безперешкодний доступ місії ОБСЄ до окупованої території, про стабільний режим припинення вогню, гарантований відвід техніки і артилерії, а також про наявність збройної поліцейської місії на Донбасі.

"Ми чітко підкреслили, що повинні бути звільнені всі заручники, що СММ ОБСЄ повинна мати доступ до всієї окупованої території, доступ до неконтрольованої ділянки україно-російського кордону, щоб не допустити інфільтрацію як російських регулярних військ, найманців, заведення техніки, артилерії, боєприпасів і палива, щоб були створені всі умови для початку політичного процесу", - сказав Порошенко.

Порошенко і керівники G5 на зустрічі у Варшаві в суботу обговорили координацію дій для тиску на РФ з метою виконання Мінських угод.

"Ми почали проводити зустрічі в форматі "п'ятірки", в ній взяли участь прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці, прем'єр Британії Девід Кемерон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент США Барак Обама. Ми дуже ретельно і довго, більше 1,5 години, чітко збудували механізм координації наших зусиль щодо забезпечення виконання РФ взятих на себе зобов'язань", - сказав Порошенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News