У Москві колишніх бойовиків "ЛНР" засудили за здирництво

Понеділок, 1 серпня 2016, 06:15

У Москві винесено вирок у справі колишніх бойовиків з Луганська.

Про це повідомляє "Комерсант".

Під загрозою поширення даних про клієнтів банку РФ "Югра" вони вимагали у кредитної установи 300 млн рублів - нібито на відновлення зруйнованого народного господарства самопроголошеної "Луганській народної республіки".

Басманний суд Москви призначив зловмисникам, які входили до угруповання "Бетмен", Олександру Сонцеву (Механік) і Єгору Юлдашеву по вісім років колонії, їх спільниці, співробітниці тюменської філії банку, - чотири роки.

Як випливає з матеріалів справи, розслідування почалося після того, як 19 березня 2015 року якийсь молодий чоловік, особа якого так і не була встановлена, вручив охоронцеві московського офісу банку "Югра" конверт, попросивши негайно передати його тодішньому голові правління кредитної установи Юрію Гусєву.

У конверті, який розкрив представник служби безпеки банку, виявилися виготовлені на ксероксі копії фінансових документів - дані про рахунки декількох клієнтів "Югри", рух коштів по них і т. п.

Крім того, в конверті знаходилося анонімний лист, в якому банкіру пропонувалося в протягом 30 хвилин зателефонувати за вказаним у ньому номером "з питання придбання всього пакету документів".

В іншому випадку невідомий погрожував опублікувати дані клієнтів банку в інтернеті і віддати їх "у впливові газети".

Після телефонної розмови з вимагачами, банкіру вдалося з'ясувати, що дані про клієнтів, зловмисники могли отримати від співробітниці банку Ольги Бєлобородової.

Розібравшись в ситуації, керівництво банку звернулося до правоохоронних органів, всі подальші переговори з вимагачами проходили під контролем оперативників.

Зловмисників вдалося затримати влітку 2015 року. Фігуранти справи провини не визнали. І під час слідства, і в суді вони наполягали на тому, що корисливого наміру не мали, а дійсно отримані від "Югри" гроші нібито мали намір відправити до Луганська.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News