Трьох кримських суддів, які працюють на РФ, судитимуть заочно

Понеділок, 1 серпня 2016, 10:36

Печерський райсуд Києва надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно 3-х колишніх суддів судів Автономної республік Крим.

Як повідомляє Генеральна прокуратура, це дозволить завершити досудове розслідування стосовно "зрадників у мантії", передати обвинувальні акти стосовно них до суду та провести "заочне" засудження.

Слідчий відділ управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим ГПУ розслідує кримінальне провадження щодо державної зради суддями судів АР Крим та Севастополя – надання іноземній державі та її представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 ККУ).

Вказані судді всупереч вимогам законодавства України, порушуючи присягу судді, після анексії Російською Федерацією півострова Крим із березня 2014 року почали здійснювати "правосуддя" у судах Республіки Крим та протиправно приймати судові рішення, наголошує ГПУ.

"У листопаді-грудні 2014 року вони відповідно до указів президента країни-агресора "Про призначення суддів федеральних судів" перейшли на службу до цих незаконно створених судів", – заявляє Генпрокуратура.

Санкція статті 111 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування