Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Горбатюк хоче поборотися за посаду керівника ДБР

Понеділок, 1 серпня 2016, 11:53

Глава Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк планує оскаржити свій недопуск на посаду директора Державного бюро розслідувань.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті "Сегодня", коментуючи те, що його кандидатура не пройшла серед ще 80 претендентів.

"Сказали, що в мене недостатньо стажу роботи на керівних посадах. Як у начальника він становить 2 роки й 3 місяці. Але в законодавстві й умовах чітко не прописано, що таке керівна посада", – сказав Горбатюк.

"Мені багаторазово доручалося очолювати спеціальні слідчо-оперативні групи. У них входили по 20 людей, 50, навіть більше. Це керівна посада? Вважаю, так. Тому з рішенням членів журі зняти мою кандидатуру з конкурсу не згоден. Буду його оскаржувати. Збираюся ще поборотися", – додав він.

При цьому Горбатюк сказав, що Держбюро розслідувань "фактично не створено досі".

Справи по Майдану, згідно з роз'ясненням Вищого спеціалізованого суду, може розслідувати прокуратура, але "проблема двоякого трактування повноважень слідчих прокуратури після набуття чинності цього закону (про ДБР) є і може стати міною вповільненого дії", заявив він.

Горбатюк також підтвердив, що між ГПУ, НАБУ й Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП) "гладко не все".

"Основне, на мій погляд, протиріччя – суперечка навколо підслідності щодо високопоставлених чиновників. Законом передбачено, що такого роду фігурантами займається НАБУ. І в більшості випадків це видно на самому початку, виходячи з матеріалів оперативних підрозділів або звернення заявника. Тому закон треба виконувати", – сказав він.

"Але зрозумілі побоювання НАБУ, що справа може зруйнуватися через недолік доказів. Звісно, є ситуації, коли в початковій стадії ще не зовсім зрозуміло, чия підслідність – НАБУ чи ГПУ. А треба діяти швидко. Особливо якщо йдеться про хабар… Загалом, працювати є над чим, щоб конфлікту інтересів не було", – додав представник ГПУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування