У Кремлі запевняють, що не "зливали" ім'я кандидата на посольство у Києві

Понеділок, 1 серпня 2016, 14:49
У Кремлі запевняють, що не зливали ім'я кандидата на посольство у Києві

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не оголошував кандидатуру нового посла в Україні Михайло Бабича до отримання агремана, витік стався через ЗМІ.

Про це він сказав в коментарі УНІАН.

"Мені не відомо про будь-які інші кандидатури (крім Бабича), поки питання знаходиться на стадії виконання необхідних дипломатичних процедур, поки чогось нового ми повідомити не можемо", - сказав Пєсков.

"Ця кандидатура не була оприлюднена Кремлем. Якщо ви звернете увагу, Кремль не оприлюднив цю кандидатуру, відповідно до наших процедур, ця кандидатура розглядалася в профільних комітетах Думи і Ради Федерації. А якщо бути точним, то через якісь свої джерела агентства РБК назвало цю кандидатуру - ні підтвердження, ні спростування з нашого боку не було", - підкреслив він.

За його словами, в даному випадку "витік йде через агентство РБК".

Відповідаючи на питання, які дії будуть, якщо Україна не погодить Бабича в якості нового посла РФ, він сказав:

"Існує дипломатичний протокол. Це суверенне право одного боку запропонувати кандидатуру посла, це, безумовно, суверенне право іншої сторони не погодиться з кандидатурою посла".

За його словами, далі за процедурою можливі альтернативні пропозиції.

"Це міжнародна практика дипломатичних відносин", - сказав Пєсков.

Як відомо 29 липня Пєсков заявив, що Росія запросила агреман на призначення повноважного представника президента РФ в Приволзькому федеральному окрузі Михайла Бабича послом РФ в Україні.

28 липня президент РФ Володимир Путін своїм указом звільнив Михайла Зурабова від обов'язків посла Росії в Україні. Тимчасовим повіреним у справах Росії в Україні призначено Сергія Торопов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування