РПР просить покарати "грубого" Дейдея і забрати посаду

Понеділок, 1 серпня 2016, 23:26

Учасники Реанімаційного пакету реформ вимагають замінити члена конкурсної комісії з обрання керівників Державного бюро розслідування нардепа від "Народного фронту" Євгена Дейдея.

Про це йдеться у прес-релізі організації.

"Основна передумова незалежності створюваного органу (ДБР) – прозорість та об’єктивність конкурсу на посади його керівників. Довіра суспільства до конкурсної комісії та обраних нею кандидатів –наразі єдиний спосіб забезпечити довіру також і до діяльності новоствореного ДБР", - сказано у повідомленні.

"Вже будучи членом конкурсної комісії, 17 липня Дейдей публічно, у присутності журналістів, погрожував прокурорам Спеціальної антикорупційної прокуратури застосуванням фізичного насильства. Очевидно, таким чином він хотів вплинути на дії прокурорів у конкретному кримінальному провадженні. При цьому депутат вдавався до особистих образ, використовував нецензурну лайку та явно провокував подальший розвиток конфлікту", - сказано у заяві.

На думку представників РПР "груба, зухвала та неетична поведінка депутата критично знижують рівень суспільної довіри до діяльності конкурсної комісії".

"Нахабна спроба тиску та втручання в роботу прокурорів Спеціальної антикорупційної прокуратури з боку Євгена Дейдея може свідчити, що він як член конкурсної комісії навряд чи буде відстоювати незалежність керівника ДБР та гарантуватиме захист роботи бюро від незаконного впливу", - сказано у заяві.

В РПР вимагають публічно засудити дії Дейдея і якнайшвидше замінити його на іншого кандидата від Верховної Ради у складі конкурсної комісії.

Як відомо, 17 липня Солом'янський райсуд Києва взяв під варту першого заступника глави правління НАК "Нафтогаз" Сергія Перелому, який підозрюється в корупційних діях на "Одеському припортовому заводі", строком до 9 вересня з альтернативою внесення застави 80 мільйонів гривень.

Під час розгляду справи до будівлі суду прибув Дейдей разом з групою молодиків спортивної зовнішності і почав кричати на Грищука з використанням нецензурної лексики, ображати та погрожувати йому. Він стверджував, що Перелома ні в чому не винен, а САП і НАБУ, переслідуючи його, виконують політичне замовлення.

"Ганьба ваще! Таких, як ти, треба, б*дь, на Хрещатику спалювати, розумієш? Топити буржуйки на Майдане, б*дь!" – кричав він в обличчя Грищуку.

Пізніше він перепросив у Facebook "за надто емоційну поведінку", але від претензій до САП не відмовився.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування