ГПУ не буде відстороняти Суса на час розслідування

Четвер, 18 серпня 2016, 14:08
ГПУ не буде відстороняти Суса на час розслідування

Генпрокуратура не буде відсторонювати прокурора Дмитра Суса на час розслідування конфлікту між працівниками НАБУ та департаменту ГПУ, де працює Сус.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу в четвер, відповідаючи на запитання журналістів.

"Я пропонував відсторонити певних учасників конфлікту, з них – два працівника ГПУ. Але мої колеги (з НАБУ - уточнили в прес-службі ГПУ) вважають, що це передчасно", – повідомив Луценко.

"Слідство СБУ може це робити в рамках розслідування всіх справ, які ми передали", – пояснив він.

 
Луценко і Ситник провели спільний брифінг
уп

Луценко також натякнув, що скандальний департамент ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки, в якому зокрема працює Сус, не розформує.

"Стосовно вчорашнього мітингу, пан Витвицький мене надихає американськими фразами. Форд колись сказав: якби я робив те, що хочуть від мене люди, вони б до цих пір їздили в каретах. Якби я робив те, що від мене вимагають мітинги – ми би були в перманентному стані ліквідації підрозділу", – зазначив генпрокурор.

Луценко підкреслив, що вказаний департамент займається розслідуванням резонансних справ:

"Найголовніше, що я взяв список, який веде цей підрозділ. Давайте ліквідуємо підрозділ, який займається справою "Укргазвидобування", де є викрадення людини, вбивство і колосальні збитки бюджету. Давайте закриємо справу про 980 гектарів в Ірпіні. Ви цього хочете?", – наголосив Луценко.

"Цей підрозділ цим займається. Давайте ліквідуємо справу по Дельта банку… Я можу це далі перечисляти", – сказав він.

"Діючі народні депутати, які вимагають ліквідувати підрозділ ГПУ, в якому знаходяться особливо резонансні справи – або зовсім відірвалися від реальності в погоні за політичними дивідендами, або ллють воду на млин тих, хто розкрадав державу", – додав генпрокурор.

Як відомо, між Антикорупційним бюро та Генпрокуратурою виник конфлікт стосовно стеження.

12 серпня Генеральна прокуратура виявила стаціонарний пост спостереження за своїми співробітниками за адресою вул. Симона Петлюри, 7/9 у Києві, що здійснював зняття інформації про дії працівників прокуратури.

Начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк заявив про побиття спецназом НАБУ 3 співробітників прокуратури, які здійснювали зовнішнє спостереження за слідчим ГПУ Дмитром Сусом.

В ГПУ заявили, що стеження було незаконним, у той час як НАБУ стверджують, що мали відповідне рішення суду. Генпрокуратура почала розслідувати бійку. 

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що до працівників НАБУ після затримання застосовували незаконні заходи фізичного і морального впливу.

На брифінгу 18 серпня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що розслідуванням конфлікту займатиметься Служба безпеки.

Роман Кравець, Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування