"Антонов" не передавав права розробника російському підприємству

Вівторок, 2 серпня 2016, 07:34

ДП "Антонов" не передавало права і обов'язки розробника цивільного літака "Руслан" російському підприємству.

Про це йдеться в прес-релізі ДП "Антонов", повідомляє Укрінформ.

"За останній час на адресу ДП "Антонов" надійшло багато запитів щодо інформації про намір Авіаційної влади РФ відмовитися від послуг ДП "Антонов" з підтримання льотної придатності літаків Ан-124-100 "Руслан" і передати функції Розробника одному з російських підприємств. Державне підприємство офіційно заявляє, що не передавало і не передає свої права і обов'язки, відповідно до міжнародних авіаційних стандартів, і продовжує виконувати всі обов'язки Розробника цивільного літака Ан- 124-100 "Руслан", - йдеться в повідомленні.

Як наголошує прес-служба, "Антонов" є розробником цивільного літака Ан-124-100 і держателем сертифіката типу № ТЛ 0021, виданого Авіаційною владою України, і Сертифіката типу № 24-124-100, виданого авіарегістром Міждержавного авіаційного комітету (АР МАК). Держпідприємство також має сертифікати розробника авіаційної техніки № UA.21J.0016, виданого авіаційною владою України, і авіаційної техніки № Р-2, виданого АР МАК.

Згідно з керівництвом з авіаційними правилами Міждержавного авіаційного комітету, "Антонов" виконує всі обов'язки держателя сертифікатів типу і організації, відповідальної за типову конструкцію, щодо підтримання льотної придатності літаків Ан- 124-100 "Руслан". Таким чином, тільки ДП "Антонов" має повний комплект конструкторської і доказової документації за результатами сертифікації цього літака.

"Підприємство не передавало нікому матеріали випробувань, що дає можливість виконувати обов'язки з підтримання льотної придатності літака... Будь-яка спроба передати функції організації, відповідальної за типову конструкцію, іншому підприємству за наявності функціонуючого розробника грубо суперечить стандартам ICAO, а також авіаційним правилам і нормам Євросоюзу, США, України і РФ", - йдеться в релізі.

У повідомленні уточнюється, що у разі виведення цивільних літаків Ан-124-100 "Руслан" з-під нагляду ДП "Антонов", підприємство буде змушене звернутися до міжнародних авіаційних організацій із заявою про зняття з себе відповідальності зі забезпечення безпечної експлуатації цих повітряних суден на міжнародних авіалініях.

"Можливі у такому разі авіаційні події тягнуть за собою загрозу життю і майну громадян тих країн, де експлуатуватимуться ці літаки", - зазначили у підприємстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування