Супрун не змогла поки спитати ні з кого у МОЗ за держзакупівлі

Вівторок, 2 серпня 2016, 15:29

У Міністерстві охорони здоров'я за державні закупівлі ліків зараз нема з кого питати, бо посада керівника відповідного підрозділу вакантна, а четверо його працівників або у відпустці, або на лікарняному.

Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на брифінгу у вівторок, повідомляє "Укрінформ".

"Вчора увечері і сьогодні наша команда – здебільшого це волонтери, які зараз зі мною працюють, – спробувала довідатися, що зараз відбувається із держзакупівлями", – зазначила вона.

"Щоб ви розуміли, є управління, яке займається держзакупівлями, воно складається з п'ятьох людей – керівника і чотирьох працівників. Керівника немає – це вакансія, а ці четверо людей або у відпустці, або на лікарняному, і вже давно. Тобто зараз у міністерстві ніхто не займається державними закупівлями", – сказала Супрун.

Вона також повідомила, що разом з командою намагалася з'ясувати про поточний стан закупівель ліків.

За словами Супрун, 2 серпня їй принесли на підпис 20 довідок на ті ліки, які зараз перебувають на митниці. Окрім того, є дуже багато наказів і довідок на інші препарати, але вона ще навіть не розібралася, хто їх привіз в Україну – "чи це ПРООН, чи Crown Agents чи хтось інший".

"Зараз у МОЗ наші юристи і люди, які розуміються у тих справах, розбираються з тими документами, щоб я могла підписати. Але зараз стан закупівель на дуже низькому рівні", – констатувала вона.

На запитання про кроки з виправлення ситуації в.о. голови МОЗ відповіла, що насамперед підрозділ буде наповнено людьми, які можуть працювати, на посаду керівника буде оголошено конкурс, а поки що буде призначено виконувача обов'язків керівника.

"У МОЗ є людина, яка досить добре розуміється на цьому, вона працювала з колишнім заступником міністра Ігорем Перегінцем, думаємо, що ця людина зможе працювати. А в інших аспектах я буду сама розбиратися із своїми юристами і з громадськими активістами та волонтерами, які хочуть допомогти", – сказала Супрун.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування