Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Арешт координатора сепаратистської організації "Юго-восток" продовжили

Вівторок, 2 серпня 2016, 17:20

Київський райсуд Харкова на засіданні у вівторок продовжив арешт організатора і координатора організації "Юго-восток" Юрія Апухтіна.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на прес-службу прокуратури в Харківській області.

"Сьогодні в суді було продовжено запобіжний захід (у вигляді утримання під вартою) на 60 днів, до 1 жовтня. Сьогодні планували допитати двох експертів НДІ судових експертиз ім. Бокаріуса. Але один з них виявився у відпустці, тому допит перенесли на наступне засідання", – повідомив співрозмовник агентства.

Наступне засідання призначене на 22 серпня.

Як повідомлялося, Апухтіну інкримінується організація масових заворушень, які супроводжувалися погромами і публічними закликами до насильницької зміни конституційного ладу України, захоплення державної влади.

В ході досудового розслідування було встановлено, що Апухтін був організатором масових заворушень в квітні 2014 року у будівлі Харківської облдержадміністрації.

Він неодноразово публічно закликав до зміни конституційного ладу, невизнання існуючої державної влади, створення "Харківської народної республіки" і так званої "Конституції ХНР".

У січні 2015 року обвинувальний акт щодо Апухтіна був направлений до суду.

Київський райсуд повернув обвинувальний акт у прокуратуру для усунення недоліків. Представники держобвинувачення стверджували, що акт повністю відповідає кримінально-процесуальному законодавству і оскаржили постанову суду першої інстанції в апеляційному суді.

19 березня 2015 року апеляційний суд Харківської області повернув обвинувальний акт щодо Апухтіна для розгляду по суті в суді першої інстанції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування