Українці вдома і закордоном відсвяткували День Незалежності

Середа, 24 серпня 2016, 23:49

В Україні та за її межами відсвяткували 25-ту річницю Дня Незалежності. 

У центрі Києва з нагоди річниці Незалежності відбувся військовий парад за участі 4 тис. військових та близько 400 од. техніки.

Як повідомив радник президента України Юрій Бірюков, до Дня Незалежності до окупованих міст Донбасу доправили проукраїнські агітки, окрім того  у Донецьку 24 серпня пролунав гімн України

У анексованому Росією Криму до пам'ятника Шевченку несли квіти та українську символіку.

У Дніпрі, Одесі, Рівному та Києві до свята влаштували забіг у вишиванках, участь у заході у Дніпрі взяли близько 400 містян, в Одесі для участі зареєструвалися близько 150 осіб, у тому числі з інших міст та з Молдови.

У Миколаєві провели Марш вишиванок. 

Окрім того у Дніпрі в урочистостях з нагоди Дня незалежності взяли понад 3 тисячі жителів Дніпра і гостей міста,150 осіб отримали державні нагороди. Серед нагороджених були учасники АТО, волонтери, актори, лікарі, люди різних професій і віросповідань.

У Харкові на площі Свободи влаштували  виставку з фото із зони АТО та часів Євромайдану, снарядів та прапорів з АТО, харківський Автомайдан влаштував автопробіг та подякував бійцям АТО.

У прифронтовому Маріуполі було піднято державний прапор, з міста до Краматорська стартував автопробіг на чолі з губернатором Павлом Жебрівським.

 

У Краматорську пройшла Хода, присвячена 25-й річниці Незалежності. 

Також зі святом Україну привітали у ЄС, визнавши суттєвий прогрес, якого досягла держава за останні 25 років.

З нагоди Дня Незалежності України у Брюсселі "пісяючого хлопчика" вдягнули у костюм козака.

Як повідомляє Hromadske UA, у Каліфорнії до 25-ї річниці незалежності України влаштували Фестиваль української культури "Ukrainian Fair: Together for freedom".  Захід провели у передмісті Сакраменто. Гостями фестивалю стали українські політики Надія Савченко та Михеіл Саакашвілі, надзвичайний і повноважний посол України у США Валерій Чалий, представники уряду Каліфорнії. 

"Мета фестивалю – об’єднати громадян, політиків, волонтерів, бізнес-структури та благодійні організації з різних куточків світу для підтримки України, популяризації її культури. Також на заході зберуть гроші для допомогу постраждалим від військових дій на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...