Порошенко дозволив українському авіапрому спільні підприємства

Середа, 3 серпня 2016, 00:56
Порошенко дозволив українському авіапрому спільні підприємства

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у частині створення умов для міжнародної кооперації суб'єктів літакобудування та розвитку вітчизняного літакобудування".

Закон був прийнятий Верховною Радою 14 липня 2016 року.

Відповідно до закону, який набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, Згідно із законом, який набуває чинності з дня, наступного за днем його публікації, засновниками та/або учасниками СП можуть бути іноземні суб'єкти господарської діяльності, за винятком тих, які розташовані або здійснюють діяльність на території держави, визнаної Верховною Радою державою-агресором або державою-окупантом, та/або стосовно яких застосовуються санкції.

Закон також передбачає продовження до 2025 року надання державної фінансової підтримки системі збуту авіатехніки вітчизняного виробництва через механізм здешевлення кредитів (часткова компенсація відсоткової ставки).

Очікується, що прийняття закону дозволить до 2020 року залучити в галузь близько 5-10 млрд грн інвестицій і збільшити обсяги продажів продукції авіапрому на 20-25%.

В даний час провідний український розробник і виробник авіатехніки ДП "Антонов", що входить із 2015 року до держконцерну "Укроборонпром", опрацьовує плани спільного виробництва із зарубіжними партнерами, зокрема багатоцільового транспортного Ан-132, а також літаків сімейства нового покоління Ан-148/158/178.

Серед потенційних зарубіжних партнерів - Саудівська Аравія, Німеччина, Індія.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News