У Нацгвардії кажуть, що сльозогінний газ під судом у Києві не застосовували

Середа, 3 серпня 2016, 10:18

Військовослужбовці Національної гвардії не застосовували сльозогінний газ під час несення служби під будівлею Оболонського районного суду Києва, де у вівторок відбулися зіткнення з мітингувальниками, і виконували свої завдання і межах чинного законодавства.

Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії у середу.

Зазначається, що 2 серпня військовослужбовці Нацгвардії спільно з підрозділами Національної поліції забезпечували громадський порядок біля суду, де розглядалася справа колишніх бійців добровольчого батальйону. Судове засідання було закритим.

Громадяни влаштували під адміністративною будівлею Оболонського суду мітинг і мали місце сутички з правоохоронцями.

"Військовослужбовці Нацгвардії під час несення служби сльозогінний газ не застосовували та виконували свої завдання у межах чинного законодавства", – наголошується в повідомленні. 

Водночас поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за двома статтями Кримінального кодексу: групове порушення громадського порядку та опір представникові влади чи правоохоронним органам.

У рамках кримінального провадження правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, серед яких буде вилучатися відео подій та збір інших речових доказів, попереджають у Нацгвардії.

Як повідомлялося, під Оболонським судом у столиці відбулися сутички між активістами добровольчих батальйонів та правоохоронцями.

"Інтерфакс-Україна" повідомляв, що під час заворушень було використано сльозогінний газ, кидалися димові шашки і петарди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування