Хуг: Перемовники у Мінську заплющили очі на тисячі порушень перемир'я

Середа, 3 серпня 2016, 21:15

Попри регулярні зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську для вирішення конфлікту на Донбасі, сторони жодного разу не порушували питання порушень режиму припинення вогню.

Про це заявив перший заступник голови Cпеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александер Хуг у інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, опублікованому 3 серпня, передає DW.

"Обговорення порушень режиму припинення вогню просто не відбувається. Жодне з десяти тисяч порушень, а також жодне з обмежень нашої свободи пересування як спостерігачів не стає предметом дискусії", – сказав представник ОБСЄ.

За його словами, безкарність стає поштовхом для нових порушень.

Хуг закликає сторони покласти край такій ситуації, для чого необхідно чітко визначити, звідки і ким був випущений кожен конкретний постріл.

Він також занепокоєний безпекою членів СММ: число інцидентів за участю спостерігачів зростає зі збільшенням напруженості на лінії розмежування, їх свободу пересування обмежують, трапляються і напади на патрулі.

"Їх не розслідують. І це треба змінювати в першу чергу", – наголосив Хуг.

Представник СММ додав, що їх право вільно переміщуватися Донбасом надане не скільки мандатом від ОБСЄ, скільки узгоджено перемовниками у Мінську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...