Екс-депутата Сєвєродонецької міськради будуть судити за сепаратизм

П'ятниця, 5 серпня 2016, 01:36

Колишнього депутата міськради Сєвєродонецька (Луганська область) будуть заочно судити за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Луганської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в травні 2014 року екс-депутат займався організацією і проведенням в Сєвєродонецьку так званого "референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність "Луганської народної республіки".

"Зокрема, під загрозою застосування фізичного насильства, разом з іншими озброєними особами, він змусив посадовців Сєвєродонецької міської ради видати скриньки для голосування, а також відкрито викрав списки виборців, які там зберігались. У подальшому вказані скриньки та списки виборців були використані при проведенні так званого "референдуму", - відзначили в прокуратурі.

Крім того, колишній депутат з квітня по червень 2014 року зі зброєю в руках брав активну участь в діяльності "ЛНР".

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний висновок у відношенні екс-депутата за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участі в діяльності не передбаченого законом збройного формування, а також викрадення і вимагання офіційних документів.

В даний час обвинувачений переховується від органів досудового розслідування та суду на окупованій території Луганської області.

За сукупністю інкримінованих кримінальних злочинів судом може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...