САП оскаржить повернення обвинувачення щодо Пасішника

П'ятниця, 5 серпня 2016, 11:02

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить повернення Солом’янським райсудом обвинувального акту щодо колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника.

Про це заявив керівник САП - заступник Генерального прокурора України Назар Холодницький, передає прес-служба САП.

Так у САП вважають необгрунтованими вимоги, викладені в ухвалі колегії суддів Солом'янського райсуду.

"З усією повагою до суду, висновки, викладені у ухвалі, на нашу думку є надуманими та незаконними. Тому САП сподівається, що апеляційний суд винесе щодо нашої скарги законне та обґрунтоване рішення" - зазначив Холодницький

САП наголошує, що сага з розглядом у Солом’янському райсуді справи щодо Пасішника за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 344 КК України "Втручання у діяльність державного діяча", триває з 25 квітня, коли САП скерувала до суду обвинувальний акт та відповідні додатки.

Як відомо, 11 травня Солом’янський райсуд призначив підготовче засідання у розгляді справи Пасішника. На цьому ж засіданні суд виносить рішення про те, що справа не є в його підсудності.

24 травня Апеляційний суд визначає за Солом’янським райсудом підсудність по розгляду цієї справи.

У САП додають, що 2 місяці (між 25.05. та 25.07) обвинувальний акт загубився в канцелярії Солом’янського райсуду, що є надзвичайно грубим порушенням вимог кримінального процесуального законодавства, а саме ч. 1 ст. 314 КПК, згідно якої провадження до розгляду повинно бути призначено в 5-денний термін;

4 серпня у Солом’янському райсуді знову відбулось підготовче засідання, на якому суд повернув обвинувальний акт до САП як складений з порушенням норм Кримінального процесуального кодексу.

Разом з тим суд обрав запобіжний захід для Пасішника у вигляді особистого зобов'язання для колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України".

Як відомо, детективами Національного антикорупційного бюро України був встановлений  факт здійснення Пасішником у період з 25 січня по 1 лютого незаконного впливу на Міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавічуса з метою внесення пропозиції на його призначення заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування