У Зайцевому з забороненої зброї влучили в будинки, у Мар'їнці – з гранатометів

П'ятниця, 5 серпня 2016, 12:42
У Зайцевому з забороненої зброї влучили в будинки, у Мар'їнці – з гранатометів

У Зайцевому чотири будинки постраждали від 122-міліметрових артилерійських снарядів, а у Мар'їнці будівлі пошкодили боєприпаси від ручних протитанкових гранатометів РПГ-7В.

Українська сторона Спільного центру контролю й координації питань припинення вогню й стабілізації на лінії розмежувань сторін на Донбасі зафіксувала пошкодження, повідомив прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Вадим Бакай.

Оглянувши місця розривів боєприпасів у Зайцевому, представники СЦКК встановили, що чотири будинки по вулиці Маресьєва отримали пошкодження від 122-мм артилерійських снарядів. Відтак, місцевим мешканцям тепер доведеться відновлювати дахи будівель, вікна, внутрішні приміщення та паркани.

У Мар’їнці боєприпаси від ручних протитанкових гранатометів РПГ-7В, які прилетіли з напрямку Петровського району міста Донецька (Трудовського), завдали шкоди маєткам на вулиці Октябрській.

Протитанковий гранатомет РПГ-7В – не заборонена мінськими домовленостями зброя, однак днями Бакай повідомляв, що бойовики використовують своєрідний "перехідник", що дозволяє використовувати для стрільби з нього забороненими мінами калібру 82-мм.

"Всі ці факти порушення режиму припинення вогню, з боку незаконних збройних формувань, зафіксовані спостерігачами української сторони СЦКК і передані представникам СММ ОБСЄ", – інформує прес-центр штабу АТО з посиланням на Бакая.

На думку української сторони, обстрілюючи населені пункти, бойовики "дотримується тактики утримування регіону у напрузі, щоб люди, які тут проживають, мали проблеми на побутовому рівні, страждали від безвиході та жили у постійному страху".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування