Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінспорту попросило українських атлетів уникати пропагандистів з РФ

П'ятниця, 5 серпня 2016, 13:21

З командою спортсменів України, що вирушили на Олімпіаду у Ріо, провели інструктаж про необхідність уникати спілкування з російськими ЗМІ.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр спорту Ігор Жданов, коментуючи відеосюжет одного з російських телеканалів, в якому українські атлети коментували відсторонення російських спортсменів від змагань через допінговий скандал.

"З командою проведена жорстка розмова та інструктаж про необхідність уникати спілкування з російськими ЗМІ. І була не одна така розмова та попередження", - написав він.

"Друге - не варто вішати ярлик на всю команду, через те, що російським пропагандистам вдалося приспати пильність та спровокувати окремих спортсменів, які не усвідомлювали політичних наслідків своїх слів", - заявив Жданов.

Він попросив взяти до уваги, що в команду набирають "не політологів і журналістів, а спортсменів, які 90% часу займаються тренуваннями в напівзакритому режимі і не дуже стежать за політикою та інформаційним полем".

"Без вдалого монтажу та перекручування з боку росТБ також не обійшлося. Ситуація неприємна. Всі в команді шкодують, що так сталося. Але ми робимо все, щоб більше такого не повторилося", - заявив Жданов.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування