У Мінську домовляються про 2-км дистанцію між сторонами в зоні АТО

Субота, 6 серпня 2016, 00:36

Представники робочої групи з питань безпеки майже підготували "Рамкове рішення" про відвід сил і створення двокілометрової дистанції на лінії розмежування між українською стороною і противником.

Про це розповів представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук в ефірі телеканалу "112 Україна".

"У нас практично готове угоду. Воно називається" Рамкове рішення ", яке стосується саме відведення від передової лінії на кілометр обома сторонами, тобто двохкілометрова дистанція. Ми домовилися, що ми у вівторок повторимо обговорення з метою знайти компроміс. Можливо, це буде в режимі відеоконференції", - сказав Марчук.

Він також зазначив, що під час переговорів у Мінську 3 серпня сторони домовилися про те, що у вівторок сторони повинні представити в ОБСЄ свої версії питання, яке не було завершено.

За його словами, координатор робочої групи з питань безпеки, пан Апакан, заявив і дав доручення, що робоча група з питань безпеки буде працювати доти, поки сторони не вийдуть на заключний варіант узгодженого документа, який має ключове значення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування