Тука має 4 версії щодо замаху на Плотницького

Субота, 6 серпня 2016, 14:48

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука розглядає 4 версії замаху на життя "глави ЛНР" Ігоря Плотницького.

У суботу на своїй сторінці в Facebook Тука написав, що ще не має достовірної інформації щодо цього випадку, але такий фінал прогнозував три-чотири тижні тому.

Він зазначив, що бачить 4 можливих сценарії замаху.

"Свої". Відомо, що Плотницький нищівно грабував окуповану частину Луганщини. Звісно, в нього були і конкуренти серед місцевих "революціонерів". Цілком імовірно, що ліквідація -результат внутрішньої конкурентної боротьби", - навів Тука одну з версій.

"Сусіди". "Дарагой сосед" Захарченко відверто конкурував з Плотницьким щодо розподілу сфер впливу і фінансових потоків. Доходило до спроб встановлювати місцеві "митниці" і податки. Можливо, саме люди Захарченка вирішили прибрати "сусіда", аби на його місце просунути свою людину", - припустив заступник міністра.

Третьою версією, на його думку, міг бути "старший брат".

"Аналізуючи схожі події в інших країнах світу, варто зазначити, що, в переважній більшості, одіозні постаті довго не живуть. Виконавши свою справу на початку конфлікту, вони стають непотрібними (іноді - небезпечними) для закулісних режисерів. По-перше, вони надто багато знають. По-друге, вони - надто одіозні, отже, не підходять для переговорних процесів щодо замирення. Така доля спіткала одіозних ватажків на Балканах, в Чечні, в Грузії...", - написав Тука.

"Наші". Останній сценарій - результат успішної роботи наших фахівців. Це можуть бути як контрольовані урядом спецслужби, так і "народні месники". Адже серед луганчан немало людей, які не хочуть забути про ту кров своїх друзів і родичів, яку пролили терористи", - вважає він.

Тука висловив переконання, що такі "польоти в космос" очікують ще багатьох ватажків терористів.

Як відомо, вранці 6 серпня у Луганську підірвали машину ватажка бойовиків Ігоря Плотницького. Екс-депутат від ПР Олег Царьов заявив, що Плотницький перебуває у важкому стані у лікарні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News