Місія ОБСЄ: Плотницький постраждав від саморобного вибухового пристрою

Субота, 6 серпня 2016, 20:21
Місія ОБСЄ: Плотницький постраждав від саморобного вибухового пристрою

Патруль спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ відвідав місце вибуху автомобіля ватажка так званої "ЛНР" Ігоря Плотницького в Луганську.

"СММ вирушила до місця, звідки був почутий вибух, розташованому на перетині вулиці Карпінського і Ватутіна в місті Луганську, в 500 м на північний схід від розміщення СММ", - йдеться в повідомленні ОБСЄ.

За даними спостерігачів, місце події було оточене "поліцією" "ЛНР".

"СММ могла оцінити з відстані приблизно 15-30 метрів, що вибух, ймовірно, був викликаний саморобним вибуховим пристроєм (оцінюється як приблизно 1 кг високовибухової речовини), розміщеним поряд або всередині ліхтарного стовпа на відстані близько двох метрів від автомобіля, який був пошкоджений, на узбіччі дороги", - повідомили в СММ.

СММ побачила серйозно пошкоджений чорний позашляховик "Toyota Landcruiser Prado" з розбитими вікнами і розгорнутими передніми й бічними подушками безпеки.

"Поліцейські ЛНР" на місці сказали СММ, що було двоє потерпілих, не вдаючись у подробиці.

Член "ЛНР" Владислав Дейнего повідомив СММ, що пан Плотницький був "у поганому стані і не в змозі приймати відвідувачів".

На момент написання тексту, СММ не зміг отримати підтверження від персоналу жодної з двох лікарень у місті Луганську.

Вранці 6 серпня у Луганську підірвали машину ватажка бойовиків Ігоря Плотницького. Екс-депутат від ПР Олег Царьов заявив, що Плотницький перебуває у важкому стані у лікарні.

Речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник заявив, що українська сторона не причетна до замаху на ватажка бойовиків "ЛНР"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування