Лідер німецьких лібералів порівняв Туреччину з нацистською Німеччиною

Неділя, 7 серпня 2016, 15:20

Лідер ліберальної Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер порівняв дії президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана щодо звільнення великої кількості державних службовців з діями нацистської партії в 1930-х роках.

Про це політик заявив у коментарі для видання Bild am Sonntag, повідомляє Reuters.

Крістіан Лінднер заявив, що бачить паралелі між поведінкою Ердогана, коли після підпалу Рейхстагу у 1933 році нацисти звинуватили комуністів у змові проти уряду та використали його як привід для обґрунтування масового згортання громадянських свобод.

"Ми переживаємо такий же переворот як і у 1933 році, після підпалу Рейхстагу. Він (Ердоган) будує авторитарний режим" – сказав Лінднер.

Агенція відзначає, що коментарі лідера лібералів Німеччини повторюють висловлювання ультраправого австрійського політика Хайнца-Крістіана Штрахе, який порівняв невдалий переворот у Туреччині з підпалом Рейхстагу в 1933 році.

Варто додати, що Вільна демократична партія Німеччини наразі не представлена у Бундестазі, проте була в німецькому парламенті раніше, у якості молодшого партнера по коаліції консерваторів канцлера Ангели Меркель (ХДС).

Партія вважається потенційним союзником на федеральних виборах восени 2017 року.

Європейська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...