Чубаров: РФ намагається придушити моральний спротив у Криму

Неділя, 7 серпня 2016, 15:43
Чубаров: РФ намагається придушити моральний спротив у Криму

Активне переміщення військової техніки у Криму, яке спостерігається 7 серпня, разом із обмеженим пересуванням через адмінкордон з материковою Україною - спроба Росії придушити наявний спротив на півострові.

Як повідомляє "Крим. Реалії", таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За його словами, таким чином Росія "показує, що не віддасть Крим".

На думку лідера Меджлісу, скупчення російської військової техніки на півночі анексованого півострова може бути пов'язано з проведенням навчань. 

"Це, дійсно, схоже на якісь навчання, але думаю, що навчання, які мають одразу кілька завдань: перше - ще більше придушити моральний опір, який люди у Криму чинять російським окупантам, друге - щоб затвердити дух своїх колабораціоністів - що, мовляв, ми не будемо віддавати Крим повертати його. З іншого боку - ще ці навчання дійсно відповідають всім процесам, які відбуваються з боку окупантів в Криму, а саме - переміщення військової техніки", - зазначив Чубаров.

Як відомо, 7 серпня близько 7:00 російська окупаційна влада із невстановлених причин призупинила здійснення пропускних операцій громадян та транспортних засобів на адмінмежі з Кримом.

Повідомлялося, що на півночі Криму в районі міст Армянськ та Джанкой поміченоскупчення військової техніки РФ, Джанкой очеплений військовими з танками та іншою технікою.

Пропускні операції у напрямку КПВВ "Чонгар" було відновлено російською окупаційною владою близько 10:50. 

"У напрямку контрольних пунктів в’їзду-виїзду  "Чаплинка" та "Каланчак" пропуск осіб та транспортних засобів не здійснюється", - повідомили у ДПСУ.

Пояснення і коментарі підконтрольної Росії влади Криму щодо ситуації, що склалася, відсутні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування