Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СЦКК зафіксував використання бойовиками реактивних снарядів

Понеділок, 8 серпня 2016, 02:14

Сукупність отриманих даних дає підстави констатувати, що бойовики застосовують проти українських військ та мирного населення переносні реактивні установки "Град-П". 

Про це свідчать рештки боєприпасів, знайдені на місці їх падіння, у 500 м від південно-західної околиці населеного пункту Богданівка, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Зокрема СЦКК виявив елементи дюралевих корпусів та частки двигунів. Водночас, розміри воронок, що утворились у результаті ведення противником вогню, вказують на збільшену вагу вибухової речовини боєприпасів, або використання речовини підвищеної потужності. 

Також зафіксовано, що снаряди мають укорочену довжину, порівняно зі звичайними, що є нетиповим для боєприпасів відомих РСЗВ.

Встановлено, що підривники снарядів встановлені на осколкову дію, внаслідок чого, разом із посиленою уражаючою дією й отримано значні за розмірами ділянки пошкоджень поверхні навколо вхідного тунелю від снаряду.

Сукупність отриманих даних дає підстави констатувати, що НЗФ застосовують проти українських військ та мирного населення переносні реактивні установки "Град-П". 

"Української стороною СЦКК вже зафіксовано декілька випадків застосування НЗФ такої зброї, яка, схоже, знову поставляється "російським воєнторгом" на Донбас і активно опановується бойовиками ОРДО. При цьому, російські куратори бойовиків, не шкодують для них всього розмаїття реактивних снарядів, що виробляються російським оборонним підприємством "НПО "Сплав" (м. Тула)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у штабі АТО, переносні "Гради" лише імітують вогневу активність, створюючи прикриття для дій потужної артилерійської групи з двох САУ 2С3 "Акація" калібру 152 мм, використання яких бойовиками ретельно приховується.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування