Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дві третини росіян ставляться до Путіна непогано, а 8% захоплюються

Понеділок, 8 серпня 2016, 12:56

29% росіян мають симпатію до свого президента, 31% не може сказати про нього нічого поганого, а 8% захоплюються Володимиром Путіним.

Такі результати липневого опитування оприлюднив "Левада-Центр".

Нейтральну байдужність до Путіна відчувають 17% респондентів.

 
Ставлення до Путіна, 07.2016

Нічого хорошого про президента не можуть сказати 6% опитаних, насторожено ставляться 4%, антипатію до нього мають 2%, ще по 1% відчувають відразу або не змогли відповісти.

 

Путін також користується довірою своїх співвітчизників: повністю довіряють йому 20% респондентів, 58% скоріше довіряють, а радше не довіряють йому 12% і зовсім не довіряють 6% громадян.

При цьому Путін виправдав надії близько половини співгромадян: 12% – точно виправдав, 41% – радше виправдав, не виправдалися надії в цілому 23% респондентів (16% – скоріше ні, 7% – точно ні. Ще 15% опитаних заявили, що не мали надій у зв'язку з президентством Путіна, а 8% не змогли відповісти.

Думки про головне досягнення нинішнього президента РФ розділилися, але в лідери ввійшли: підвищення боєздатності й реформа збройних сил (14% у липні), зміцнення міжнародних позицій Росії (11%), економічний розвиток країни й наведення ладу в країні, підтримка спокійної політичної обстановки (по 10%).

Також 7% респондентів відзначили підвищення рівня життя громадян, зростання зарплат і пенсій як досягнення Путіна.

Вирішення чеченської проблеми йому приписують 6% респондентів.

Так само 6% бачать підвищення оптимізму й надій на швидке поліпшення стану справ.

По 3% росіян вважають, що Путін досягнув успіхів в усуненні небезпеки тероризму в РФ, боротьбі з корупцією й "приборканні" олігархів.

Ще 2% респондентів указали на поліпшення відносин Росії з країнами Заходу, співпрацю з іншими країнами СНД, а також боротьбу зі злочинністю.

Опитування проводилося 22-25 липня методом інтерв'ю вдома серед 1600 осіб старше 18 років у 137 населених пунктах 48 регіонів РФ.

Статистична похибка при вибірці 1600 людей (з імовірністю 0,95) не перевищує: 3,4% для показників, близьких до 50%; 2,9% – для показників, близьких до 25%; 2,0% для показників, близьких до 10%; 1,5% – для показників, близьких до 5%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування