Теличенко відмовилася від посади заступника Луценка

Понеділок, 8 серпня 2016, 17:46

Юрист Валентина Теличенко відмовилася приймати посаду заступника генерального прокурора і має намір зосередитися на реформуванні ГПУ на громадських засадах.

Про це вона заявила "Українській правді".

"Подивившись на ситуацію певною мірою зсередини, я зрозуміла що не хочу цієї посади і відмовилася", – сказала вона.

Юрист пояснила, що однією з причин такого рішення є конфлікт інтересів, оскільки в ГПУ досі розслідуються справи, у яких вона брала участь з боку захисту. За її словами, її призначення на посаду заступника генпрокурора викликало б дискомфорт у прокурорів.

Теличенко додала, що і надалі працюватиме з генпрокурором Юрієм Луценком над реформою відомства і посада їй для цього не потрібна.

"Якщо Луценко вважатиме, що поради, які згенерує моя група, будуть корисними, він до них дослухається. Треба розуміти, що посада – це лише для не дуже обізнаних людей велика цінність. (Давид) Сакварелідзе і (Віталій) Касько мали високі посади – це допомогло їм реформувати прокуратуру?" – запитала вона.

Теличенко пояснила, що, коли Луценко у травні оголосив її ім'я серед своїх нових заступників, то мав на увазі лише кандидатів на ці посади, а не власне призначення.

Також вона запевнила, що жодних конфліктів у неї з працівниками ГПУ не було і вона прийняла рішення самостійно.

Олег Шанковський, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...