У Харкові СБУ влаштувала журналістам екскурсію

Четвер, 1 вересня 2016, 16:07

Журналістам влаштували екскурсію приміщеннями сектору досудового слідства, що охороняється, в управлінні СБУ в Харківській області.

Про це інформує у четвер "Укрінформ".

"Ніхто з підслідних тут не ночує, ви бачите з меблів лише столи і стільці. В так званих VIP-приміщеннях, обладнаних у рамках підготовки до футбольного чемпіонату "Євро-2012", і ви це теж бачите, крім унітазу, є душ. Зараз з усіх приміщень на поверсі (їх понад 10 ред.) для слідчих дій використовують лише два", – розповів начальника УСБУ в Харківській області Едуарда Кріцина.

У відповідь на запитання, чи є в будівлі підвали і як вони використовуються, журналістів провели у підвал, де показали відомче кафе, щоправда, зачинене на обід, зазначає кореспондент.

Раніше 1 вересня на брифінгу в Харкові голова СБУ Василь Грицак підкреслив, що "таємних в'язниць СБУ" не існує, а є відділ забезпечення досудового слідства в Києві та сектори забезпечення досудового слідства в кількох областях країни, у тому числі, в Харкові.

Грицак запевнив, що готовий провести розслідування з приводу опублікованих звинувачень, і, за необхідності, подати до суду.

Як відомо, 21 липня правозахисники опублікували доповідь "Вас не існує: Свавільні затримання, насильницькі зникнення і тортури на сході України", в якій ішлося про те, що українська влада і сепаратисти застосовують тортури і незаконно утримують людей під вартою.

29 серпня правозахисники Amnesty International і Human Rights Watch, в своїй доповіді повідомили про звільнення 13 осіб з "таємної в'язниці" Служби безпеки України в Харкові.

УП раніше публікувала свідчення Костянтина Безкоровайного, якого 15 місяців утримували співробітники Служби безпеки України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування