РНБО вводить додаткові санкції проти причетних до російської агресії

П'ятниця, 16 вересня 2016, 19:58

Рада нацбезпеки та оборони ухвалила рішення про введення та продовження санкцій стосовно осіб, причетних до російської агресії проти України, а також до протиправних дій проти українців.

Про це повідомила прес-служба РНБО.

"На засіданні було розглянуто питання продовження дії запроваджених у вересні 2015 року персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), а також застосування додаткових санкцій стосовно фізичних та юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України", - сказано у заяві.

Водночас окремо РНБО ухвалила рішення про застосування санкції до осіб, причетних до протиправних дій проти громадян України.

"Йдеться, зокрема, про представників правоохоронних та судових органів РФ, відповідальних за незаконне переслідування громадян України Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших, які були неправомірно затримані, засуджені, й досі незаконно утримуються на території Росії", - зазначили у відомстві.

Президент Петро Порошенко повідомив, що обмежувальні заходи, зокрема будуть застосовуватись до підприємств російського військово-промислового комплексу, фінансових установ, які забезпечують підтримку терористичних організацій так званих "ЛНР" та "ДНР", до компаній морських і авіаційних перевезень, які працюють з окупованою частиною України в Криму.

"Йдеться і про компанії-оператори, судна і літаки яких нахабно порушують українське законодавство, відвідуючи порти, незважаючи на сувору заборону, яку видала Україна", - сказав глава держави.

За пропозицією президента список мають доповнити особами, які братимуть участь у виборах до Державної думи Росії на території окупованого Криму.

"Ми маємо домовитись, що ті особи, які будуть проголошені так званими переможцями на незаконних виборах до Держдуми в Криму, які будуть проходити 18 вересня, також мають посісти гідне місце у санкційному списку", - сказав Порошенко. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:39
На Донеччині через російські обстріли загинули 4 людини 
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
Усі новини...