У поліції з’явився омбудсмен, який сидітиме на Інститутській

П'ятниця, 2 вересня 2016, 11:31

Національна поліція відкрила офіс управління Нацполіції з забезпечення прав людини.

Про це журналістам сказала керівник Нацполіції Хатія Деканоідзе, передають "Українські новини".

"Офіс поліцейських омбудсмена тісно пов'язаний із міжнародними партнерами. Він буде контролювати й моніторити ізолятори тимчасового тримання. Крім того, поліцейські омбудсмени зможуть моніторити і ситуацію в районних відділеннях поліції", - сказала вона.

Деканоідзе зазначила, що основне завдання управління – превенція порушень прав людини співробітниками поліції.

Вона наголосила, що управління з забезпечення прав людини буде прямо працювати з офісом уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Офіс управління розташований у Києві на вулиці Інститутській, 29.

У Києві почало функціонувати перше в Україні управління забезпечення прав людини Національної поліції, яке й відвідала Деканоідзе, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Майже в усіх обласних центрах будуть такі представники. У нас поки немає ресурсів, щоб такий поліцейський омбудсмен існував у кожному маленькому райвідділі, але в них інструкція така, що повинні промоніторити усю ситуацію в області", – сказала вона.

"Поліцейський омбудсмен у будь-який час може перевірити ситуацію в ізоляторах тимчасового утримання", – зазначила глава Нацполіції.

Деканоідзе додала, що в цю структуру був відкритий набір, проведено тренінги й навчання.

Вона поставила завдання начальникам територіальних органів Нацполіції України, щоб вони особисто промоніторили ситуацію в райвідділках середніх і маленьких міст.

"Якщо я знайду райвідділок, який не відвідав начальник ГУ Нацполіції, ця людина залишить свою посаду", – запевнила Деканоідзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування