ФБР оприлюднило документи у справі електронної пошти Клінтон

Субота, 3 вересня 2016, 02:40

У оприлюднених на сайті Федерального бюро розслідувань (ФБР) США документах йдеться, що Хіларі Клінтон не була певна щодо рівня таємності офіційних документів.

Про це пише DW.com.

ФБР опублікувало резюме допитів Клінтон та її помічників стосовно гучної справи з листуванням, кримінальне провадження щодо якого закрили лише нещодавно. Бюро пішло на цей крок на тлі значної уваги громадськості до скандалу, який є одним з приводів для критики кандидатки.

"Вона не мала підстав не довіряти судженням людей, які працювали на неї "на передовій", - вказало ФБР щодо одного з листів.

Раніше директор Бюро Джеймс Комі заявляв, що Клінтон та її підлеглі були "вкрай безвідповідальними" стосовно електронного листування.

Утім, слідчі ФБР та криміналістична експертиза не знайшли доказів того, що електронна пошта держсекретарки чи її мобільні пристрої були зламані цифровим шляхом. Проте достеменно сказати, чи були спроби втручання або незаконного доступу до секретних документів, Бюро не змогло.

У документах вказано, що "ворожі іноземні агенти" зламали пошту адресатів Клінтон та змогли прочитати листи від неї або їй.

Штаб її суперника Дональда Трампа уже заявив, що її "нечесні спроби уникнути відповідальності говорять, що їй не можна довіряти президентство".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування