В Узбекистан на прощання з Карімовим прибули делегації 17 держав

Субота, 3 вересня 2016, 09:46

В Узбекистан на траурну церемонію похорону Іслама Карімова прибули делегації 17 держав світу та низки міжнародних організацій.

Як повідомляє російський Інтерфакс, зокрема це президенти Афганістану, Таджикистану та Туркменістану, прем'єр-міністри Білорусі, Грузії, Росії, Казахстану і Киргизії, віце-прем'єри Китаю, Південної Кореї та України.

Делегації зарубіжних країн продовжують прибувати у Самарканд,  де триває підготовка до проведення траурної церемонії - Карімов буде похований тут відповідно до мусульманських звичаїв, тут покояться його батьки.

Очікується, що церемонія розпочнеться опівдні.

Як відомо, до останнього моменту влада Узбекистану продовжувала переконувати громадськість у тому, що президент Карімов живий.

Зокрема, 2 вересня у ЗМІ то з’являлася, то спростовуваласяінформація про смерть глави держави, незважаючи на те, що напередодні були опубліковані фотографії з підготовки до його поховання.

31 серпня донька президента Узбекистану Іслама Карімова Лола привітала співвітчизників з Днем незалежності і подякувала за підтримку і побажання одужання її батькові.

2 вересня донька президента Узбекистану - Лола - повідомила про смерть свого батька.

У краъны з 3 вересня через смерть глави держави оголошено 3-денний траур. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування