Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На відновлення Донбасу треба 1,5 мільярди доларів - Черниш

Субота, 3 вересня 2016, 13:43
На відновлення Донбасу треба 1,5 мільярди доларів - Черниш

Євросоюз, ООН та Світовий банк оцінюють реалізацію державної програми відновлення та розвитку миру в східних регіонах України в 1,52 млрд доларів.

Про це повідомив "Дзеркалу тижня" міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

"Згідно зі звітом спільної місії ЄС, ООН та Світового банку "Оцінка шляхів відновлення та розбудови миру в Україні", орієнтовний обсяг фінансових потреб на виконання Програми становить 1,52 млрд дол", - сказав міністр.

За його словами, потреби визначено й розподілено таким чином: інфраструктура та соціальні послуги — 1 млрд 257,7 млн доларів США, відновлення економіки — 135,5 млн, соціальна стійкість, розбудова миру та громадська безпека — 126,8 млн. дол.

Черниш повідомив, що найближчим часом Кабмін планує прийняти рішення про створення ради, яка координуватиме виконання програми "відновлення миру на Донбасі".

"На підході зараз ще два рішення уряду, які безпосередньо пов'язані з державною програмою як однією зі складових механізмів, що мають бути реалізовані. Це створення відповідної ради при уряді на чолі з віце-прем'єром, з участю всіх центральних органів влади і представників регіональних та місцевих органів самоврядування", - повідомив він.

"Рада має скоординувати всі зусилля, шалені зусилля, бо шалені кошти виділяються, чесно кажучи", - сказав Черниш.

31 серпня Кабінет міністрів схвалив концепцію державної програми "Відновлення і розвиток миру в східних регіонах України", присвячену ліквідації наслідків російської агресії в Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...