Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Могеріні покладає надії на припинення вогню на Донбасі

Субота, 3 вересня 2016, 15:55
Могеріні покладає надії на припинення вогню на Донбасі

Дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з 1 вересня може стати основою для довгострокового врегулювання конфлікту.

Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні в суботу за підсумками неформальної зустрічі глав МЗС ЄС, передає ТАСС.

"Ми відзначаємо, що припинення вогню в Україні з 1 вересня тримається, і це може стати основою для довгострокового врегулювання конфлікту. Ми продовжуємо наполягати на повному виконанні мінських угод", - підкреслила вона.

Могеріні також повідомила, що глави МЗС ЄС на неформальній зустрічі в Братиславі не обговорювали поетапне скасування економічних санкцій проти Росії.

"Ми не порушували це питання, хоча воно активно обговорюється сьогодні в окремих країнах ЄС, зокрема в Німеччині. Ми зосередилися на тому, як домогтися повного виконання мінських угод", - сказала вона.

За її словами, в п'ятницю глави МЗС Німеччини та Франції "представили свої міркування щодо подальшого врегулювання конфлікту".

Раніше глава європейської дипломатії заявляла, що в ході консультацій з європейськими міністрами в Братиславі "не побачила відступів від узгодженого раніше підходу щодо необхідності виконання мінських угод для скасування санкцій".

Могеріні нагадала, що майбутнє санкцій проти Росії буде обговорюватися на саміті ЄС у жовтні цього року.

Як повідомляв прес-центр штабу АТО, за минулу добу російсько-окупаційні війська 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: зафіксовано 8 випадків порушення "режиму тиші" на Маріупольському, 2 – на Луганському та 1 на Донецькому напрямках. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування