Міжнародні організації журналістів заступилися за Семену

Субота, 3 вересня 2016, 19:23
Міжнародні організації журналістів заступилися за Семену

Міжнародна і Європейська федерації журналістів закликають Росію відпустити журналіста Миколу Семену з анексованого Криму до Києва для термінового лікування.

Вони направили відповідні листи російській владі, повідомляє сайт Міжнародної федерації журналістів.

"Українському фрілансеру Миколі Семені має бути дозволено залишити Крим і повернутися до Києва для термінового лікування травми хребта", - йдеться в повідомленні.

Там зазначено, що Семена має також проблеми з серцем.

"Міжнародна і Європейська федерація журналістів написали російській владі, щоб переконати їх дозволити Миколі, який перебуває під слідством за звинуваченням у сприянні сепаратизму, залишити Крим", - зазначено в тексті.

Крім того, Незалежна медіа-профспілка України закликала міжнародну спільноту та українську владу зробити усе можливе, аби домогтися можливості виїзду Семени з Криму для проходження лікування.

НМПУ звернулася до президента Петра Порошенка, міністра закордонних справ Павла Клімкіна, міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадима Черниша, уповноваженої з прав людини Валерії Лутковської "з вимогою втрутитись у ситуацію та сприяти її вирішенню та відновленню прав журналіста Миколи Семени, які порушено правоохоронними органами РФ на території тимчасово окупованого півострова Крим".

Як відомо, 19 квітня підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська заявила про порушення кримінальної справи щодо кримського журналіста Миколи Семени за статтею російського законодавства про "сепаратизм" за публікації в ЗМІ.

В кінці квітня Семену перевели в статус обвинуваченого.

29 серпня суд відхилив скаргу адвоката Семени на дії ФСБ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування