Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пітері затримали учасника пікету на захист Умерова

Субота, 3 вересня 2016, 22:51

Одна людина затримана в Санкт-Петербурзі (РФ) у суботу під час проведення пікету на підтримку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Як передає Радіо Свобода, 10 активістів петербурзького руху "Солідарність" вийшли на Невський проспект з плакатами на підтримку Умерова, примусово поміщеного до психіатричної клініки.

Пікет на захист Умерова в Петербурзі
Пікет на захист Умерова в Петербурзі
фото Радіо Свобода

Захід проходив у жорстких умовах, учасникам пікетів активно заважали провокатори з НВР (Національно-визвольний рух). Вони поводилися агресивно, оточували активістів, перетворюючи одиночний пікет на масовий, в результаті чого і був затриманий один з пікетників.

У п'ятницю активісти петербурзької "Солідарності" розповсюдили звернення, в якому йдеться: "Примусове психіатричне ув'язнення і експертиза заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, якого в травні 2016 року звинуватили в "сепаратизмі", - це явне порушення міжнародних стандартів у галузі прав людини. Стан здоров'я Ільмі Умерова критичний, у нього цукровий діабет, хвороба Паркінсона, він переніс операцію на серці. Очевидно, що дії російської влади є навмисними і спрямовані на те, щоб вчинити на Умерова психологічний тиск, вони ставлять під загрозу його здоров'я і життя".

Активісти стверджують, що випадок Умерова - не поодинокий і що сам факт поміщення його в психіатричну клініку є зловісним знаком повернення каральної психіатрії.

Як повідомлялося, акції на захист Умерова пройшли в суботу в декількох містах світу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування