Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Водія фури, який збив велосипедистів, арештували без права застави

Неділя, 4 вересня 2016, 12:21

Водієві фури, який увечері 1 вересня збив групу велосипедистів, обрано запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави.

Таке рішення було прийнято в суботу, повідомив на своїй сторінці в Facebook перший заступник голови Київської ОДА Лев Парцхаладзе.

Також, за його словами, підозрюваному вручено підозру в скоєнні злочину.

"Постраждалі в результаті ДТП хлопці продовжують перебувати під постійним наглядом лікарів. Двох дітей і їх тренера вчора перевезли в реанімацію центральної обласної лікарні, їх стан помірний, стабільний", - додав Парцхаладзе.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, за фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Як відомо, увечері 1 вересня, на автодорозі "Київ-Чернігів-Нові Яриловичі" водій вантажівки наїхав на групу з дев’яти велосипедистів, в результаті чого одна дитина 2003 року народження загинула, ще вісім осіб госпіталізовано.

Водій автомобіля є громадянином Болгарії. У нього взяли кров на вміст алкоголю в організмі.

Крім того, під час досудового розслідування правоохоронці ретельно вивчатимуть правомірність дій викладачів Броварського вищого училища фізичної культури, які організували велопрогулянку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...