Можливість ЄС приймати біженців близька до межі – Туск

Неділя, 4 вересня 2016, 14:46

Голова Європейської ради Дональд Туск заявляє, що можливість ЄС приймати біженців "близька до межі", і закликає міжнародну спільноту активніше долучатися до вирішення цього питання.

Перед початком саміту "Групи двадцяти" у Гуанчжоу Туск зокрема згадав про Китай, який, на думку голови Європейської ради, мав би також долучитися до врегулювання проблеми.

За його словами, йдеться зокрема про фінансову допомогу, а також підтримку країн походження мігрантів.

"Лише глобальні зусилля принесуть плоди", – наголосив Туск.

Питання вирішення мігрантської кризи порушив у Гуанчжоу і президент США Барак Обама. На зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом Обама згадав про угоду, укладену між ЄС і Туреччиною щодо біженців, і зазначив, що Анкара "не мала б нести такий тягар на самоті".

18 березня Туреччина і ЄС уклали угоду, що має на меті зменшення потоку мігрантів до Європи. У рамках цієї угоди Туреччина зокрема взяла на себе зобов’язання на гроші ЄС надавати притулок тим біженцям, які потрапили у Грецію через турецьку територію.

У липні Туреччина пригрозила розірвати угоду з ЄС щодо мігрантів, якщо Брюссель не погодить восени безвізовий режим для турецьких громадян.

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News