Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Меркель займає третє місце на виборах в Мекленбурзі

Понеділок, 5 вересня 2016, 03:36

Християнсько-демократичний союз (ХДС) канцлера Німеччини Ангели Меркель займає третє місце, отримавши 19% голосів на виборах до парламенту федеральної землі Мекленбург - Передня Померанія.

Офіційні попередні результати голосування опубліковані вночі в понеділок, 5 вересня, на сайті ландтагу, повідомляє DW.com.

Правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" (АДГ) набирає 20,8% голосів. Вона зможе сформувати другу за величиною фракцію після Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), що правила до теперішнього часу, обігнавши таким чином ХДС Меркель. У СДПН, до якої належить прем'єр-міністр землі Ервін Зеллерінг - 30,6% голосів.

Ліва партія, "зелені" і праворадикальна Націонал-демократична партія Німеччини (НДПН) набирають відповідно - 13,2%, 4,8% і 3% голосів. Вільна демократична партія також набирає 3% голосів.

Для ультраправих вибори 4 вересня було можливістю захистити свій останній бастіон на земельному рівні. У місцевому парламенті НДПН була представлена ​​з 2006 року, однак на цей раз вона не подолала необхідний 5-відсотковий бар'єр для потрапляння в ландтаг.

Таким чином, до земельного парламенту Мекленбурга - Передньої Померанії проходять чотири партії: ХДС, СДПН, АДГ і Ліва партія.            

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування