Анкара заявила про витіснення ІДІЛ уздовж свого кордону з Сирією

Понеділок, 5 вересня 2016, 04:46

Терористи з угруповання "Ісламська держава" витіснені з усіх раніше зайнятих ними позицій вздовж турецько-сирійського кордону.

Про це заявив прем'єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим, передає DW.com.

Згідно із заявою Йилдирима, 91-кілометрова прикордонна ділянка від Азаза до Джараблуса була узята під контроль турецькими військами і підтримуваними ними сирійськими повстанцями.

Раніше сирійська наглядова рада з прав людини також заявляла, що "повстанці і ісламістські угруповання за підтримки турецьких танків і військових літаків" взяли під свій контроль кілька прикордонних сіл після того, як "ІДІЛ відступила від них", і тим самим поклали кінець базуванню ІДІЛ на кордоні.

Турецька наземна операція в Сирії під назвою "Щит Євфрату" почалася 24 серпня. Успіхи Туреччини можуть також призвести до ударів по курдських Загонах народної самооборони (YPG), які зайняли частину території на півночі Сирії. Анкара вважає YPG терористами і висловлює стурбованість діями курдів на кордоні, побоюючись створення напівавтономного курдського регіону в Сирії поблизу турецького кордону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування